Terug Home

MEgala 2014

MEgala 2014

Wereldwijd leven 34 miljoen mensen met hiv en elke dag komen hier zo'n 7.000 geïnfecteerde mensen bij. Dit is elke 12 seconden een nieuw persoon en de helft van hen is jonger dan 25 jaar. Dance4life inspireert jongeren over de hele wereld door middel van dans, muziek en seksuele voorlichting om in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Dans is voor Dance4life een metafoor: dans is dynamisch, positief, energiek en een "taal" die jongeren wereldwijd met elkaar verbindt. Dance4life geeft jongeren mogelijkheden en middelen om zelf positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Bijvoorbeeld door inhoudelijke scholenprojecten die passen bij de belevingswereld van jongeren.

Inmiddels is Dance4life actief in 25 landen over 5 continenten en hebben honderdduizenden jongeren deelgenomen aan de scholenprojecten. In 2014 wil Dance4life 1 miljoen jongeren uit 34 landen hebben betrokken die zich inzetten voor de strijd tegen hiv en aids.

Dance4life Nederland heeft in ons land de jongerencampagne van "Stop Aids Now"! Ook is er op ongeveer 25 scholen een speciaal scholenproject; de Heart Connection Tour. Met muziek, dans, video's en indrukwekkende verhalen van jongeren worden scholieren geïnspireerd. Met lesmateriaal en de dance4life app kunnen jongeren vervolgens op een interactieve wijze aan de slag met de thema's die in de tour aan de orde zijn gekomen.

Dan is het tijd voor actie: dance4life motiveert jongeren om informatie te delen, verder te verspreiden en geld in te zamelen voor hun leeftijdgenoten over de hele wereld. Om zo ook hún kansen op een gezonde seksuele toekomst te vergroten.

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Het dance4life-project eindigt dan ook altijd met het dance4life event op Wereld Aids Dag. Om tegelijk met leeftijdsgenoten over de hele wereld te vieren wat er bereikt is. Door dit goede doel als Stichting MEgala te steunen willen we onze doelgroep, de geneeskundestudent en student biomedische wetenschappen, zich bewust maken van de aidsproblematiek en haar de mogelijkheid geven dit aansprekende initiatief op een leuke en passende manier te steunen.

Vanuit het MEgala gaan wij een groots gala opzetten. Er komen van alle acht de medische faculteiten uit Nederland studenten naar één lokatie. Daar gaan we vervolgens met 2500 man een hele avond dansen, om op deze manier dance4life te steunen.

Liefs, het MEgala bestuur

 

Dance4Life

Wereldwijd leven 34 miljoen mensen met hiv en elke dag komen hier zo’n 7.000 geïnfecteerde mensen bij. Dit is elke 12 seconden een nieuw persoon. Dat zijn er ruwweg 6 als je deze pagina hebt gelezen. En de helft van hen is jonger dan 25 jaar. Dance4life inspireert jongeren over de hele wereld door middel van dans, muziek en seksuele voorlichting om in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Dans is voor Dance4life een metafoor: dans is dynamisch, positief, energiek en een “taal” die jongeren wereldwijd met elkaar verbindt.

Dance4life geeft jongeren mogelijkheden en middelen om zelf positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Bijvoorbeeld door inhoudelijke  scholenprojecten die passen bij de belevingswereld van jongeren.

Inmiddels is Dance4life actief in 23 landen over 5 continenten en hebben honderdduizenden  jongeren deelgenomen aan de scholenprojecten. In 2014 wil Dance4life 1 miljoen jongeren uit 34 landen hebben betrokken die zich inzetten voor de strijd tegen hiv en aids.

Dance4life Nederland heeft in ons land de jongerencampagne van STOP AIDS NOW! Ook is er op  ongeveer 25 scholen een speciaal scholenproject; de Heart Connection Tour. Met muziek, dans, video’s en indrukwekkende verhalen van jongeren worden scholieren geïnspireerd.

Met lesmateriaal en de dance4life-app kunnen jongeren vervolgens op een interactieve wijze aan de slag met de thema's die in de tour aan de orde zijn gekomen. Dan is het tijd voor actie: dance4life motiveert jongeren om informatie te delen, verder te verspreiden en geld in te zamelen voor hun leeftijdgenoten over de hele wereld. Om zo ook hún kansen op een gezonde seksuele toekomst te vergroten.

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Het dance4life- project eindigt dan ook altijd met het dance4life event op Wereld Aids Dag. Om tegelijk met leeftijdsgenoten over de hele wereld te vieren wat er bereikt is.

Door dit goede doel als Stichting MEgala te steunen willen we onder geneeskundestudenten en studenten biomedische wetenschappen het bewustzijn vergroten over de aidsproblematiek, middels een groot gala.

Dance4Life op Social Media:

 

Contact

Dit jaar bestaat het MEgala tien jaar en heeft dus al vijf keer met groot succes plaats mogen vinden. Het bestuur heeft dit jaar dan ook de speciale eer om de eerste lustrumeditie van dit prachtige gala te mogen organiseren. 


Bestuur MEgala 2014

  • Iris van Maldeghem (voorzitter)
  • Ayla Turan (vice-voorzitter & acquisitie) 
  • Freek van de Graaf (secretaris)
  • Calvin van Kwawegen (penningmeester)
  • Ellis Becking (commissaris locatie 1)
  • Yntor von Brucken Fock (commissaris locatie 2)
  • Saiyd Sinlae (commissaris artiesten)
  • Frederieke Jongkees (commissaris pr) 

U kunt het Bestuur van MEgala 2014 bereiken via:

 

Feestlokatie

Westergasfabriek
Polonceaukade 27,
1014 DA Amsterdam
T  020 586 0710
W www.westergasfabriek.nl